24.april 2018, kl.19.00

Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen

Foredrag v. Anna Schram Vejlby, Ph.D. og museumsinspektør på Den Hirschsprungske Samling.

Følelser giver livet mening og former rammerne for vores eksistens. Sådan er det i dag, og sådan var det også i guldalderen. Foredraget Fra den bedste side. Portræt og følsomhed i guldalderen handler om de menneskelige værdier og psykologiske omstændigheder, der omgav modellerne til nogle af 1800-tallets fineste portrætter. For hvordan forstår vi mennesker på en afstand af 200 år? Og kan vi mærke, hvad de føler?

Tilmelding til foredraget sker via Folkeuniversitetets hjemmeside.
Pris: 100 kr

Martinus Rørbye, "Kirurgen Christian Fenger med hustru og datter, 1829. Ribe Kunstmuseum
Martinus Rørbye, "Kirurgen Christian Fenger med hustru og datter, 1829. Ribe Kunstmuseum

Udlån af hovedværk: "En Barnedaab" på rejse til Skagen og København

Ribe Kunstmuseums store maleri, En Barnedaab, udlånes resten af året til udstilling på Skagens Museum og på Den Hirschsprungske Samling i København. De to museer har planlagt en udstilling med titlen Michael Ancher og kvinderne fra Skagen. En sådan vil være helt utænkelig uden Michael Anchers barnedåbsbillede, der betegnes som et mesterværk, bl.a. pga. skildringen af hustruen Anna Ancher. Museerne har derfor bedt om at låne værket, som vi ellers meget nødigt sender ud af byen.

Dog vil en særudstilling med netop dét fokus vil bidrage til at skabe ny viden om værket, og det har da også givet anledning til, at museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist er gået på opdagelse i arkiverne og magasinerne i Skagen, og på den baggrund har skrevet en artikel om En Barnedaab til udstillingens katalog.

Men Ribe skal have noget til gengæld for at udlåne et så vigtigt værk fra samlingen. Vi har derfor fået tilsagn om at låne to værker af P.S. Krøyer fra Den Hirschsprungske Samling i udlånsperioden og viser herudover hele udstillingen med de mange værker af Michael Ancher fra Skagens Museum og Den Hirschsprungske Samling. Den glæder vi os til at kunne præsentere fra 2. feb. – 28. april 2019.

Inden da vises udstillingen i Skagen 21. april – 26. august 2018 og efterfølgende på Den Hirschsprungske Samling i København 19. sep. 2018-13. januar 2019.