9.4.2023 (påskedag) kl.14.00

Offentlig omvisning: Peter Callesen. På dybt vand

Kom med på tur, når museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist fortæller om kunstneren Peter Callesens imponerende papirværker

Peter Callesen, "Ark", 2023
Peter Callesen, "Ark", 2023

Fra oprørt hav til oversvømmelser, stormfloder og stille vandoverflader. I en række helt nye værker produceret specifikt til udstillingen sætter Callesen fokus på det livgivende og altudslettende vand, på klimaet og på vandets betydning i metaforisk forstand. For vandet gennemstrømmer ikke bare landskabet, men også vores sprog og tanker – du kan føle, at du drukner i noget, træde vande, lade dig flyde med eller være på dybt vand. At det netop er vandet, som Callesen har taget under kærlig behandling i denne udstilling til Ribe Kunstmuseum, er ikke tilfældig. Vandet har gennem tiderne haft en stor betydning for Ribe, og rundt omkring i byen findes små tegn på tidligere tiders kamp mod naturens kræfter.

Påskedag kl. 14.00 kommer vi helt ind i maskinrummet, når museumsinspektør og kunsthistoriker Josephine Nielsen-Bergqvist fortæller om Callesens fascinerende skulpturer.

Sted: Ribe Kunstmuseum, Sct. Nicolaj Gade 10, 6760 Ribe
Tidspunkt: 9.4.2023, kl.14.00
Pris: Entré til museet
Begrænsede pladser. Uddeles på dagen, først-til-mølle