Michael Ancher og kvinderne fra Skagen

Michael Ancher og kvinderne fra Skagen

Anna Schram Vejlby (red. + forfatter), Elisabeth Fabritius, Josephine Nielsen-Bergqvist, Jakob Rosendal, Ida Lehrmann-Madsen.

• Bøger
  • Den Hirschsprungske Samling, Ribe Kunstmuseum og Skagens Kunstmuseer
  • 978-87-91048-42-5
  • 2018

Skagens Kunstmuseer, Den Hirschsprungske Samling og Ribe Kunstmuseum arrangerer i 2018/2019 en stor særudstilling med titlen Michael Ancher og KVINDERNE FRA SKAGEN. Den tilhørende publikation indeholder både et stort antal smukke illustrationer og en række artikler, der for første gang sætter fokus på Michael Anchers kvindeskildringer.

Skagensmaleren Michael Ancher er en markant figur i dansk kunsthistorie. Han er især kendt for sine skildringer af havets voldsomhed og fiskernes barske liv, men han skildrede også livet for kvinderne i hans nærhed i Skagen. Anchers kvindemotiver varierer fra hårdtarbejdende fiskerkoner og stilfærdige lokale piger til borgerskabets fine fruer og utallige skildringer af kvinderne i hans egen familie.

Anchers kvindeskildringer viser hans store kunstneriske spændvidde. Bogens artikler belyser centrale temaer i denne førhen oversete del af Anchers motivverden.

Størrelse: 24 x 28 x 2 cm
Grafisk design: Carl Zakrisson, Polytype