Dette indhold hostes af en tredjepart (www.vimeo.com). Ved at vise det eksterne indhold accepterer du deres vilkårene og betingelserne.

Multimediekunstneren Ulla Diedrichsen har været ”på banen” og set Ribes historiske monumenter med usædvanlige øjne. Den danske maler, fotograf og grafiker har bogstaveligt talt ligget på knæ i både Ribe Domkirke og Sct. Catharinæ Klosterkirke og skabt nutidskunst på stedet. De århundrede gamle stentavler og træstolene, som datidens latinskole drenge har indridset sgraffitti i, har hun omsat til kunst fra i dag. Bl.a. store skriftruller med indbyggede fortællinger, som beskueren selv kan fortælle videre på.

Ulla Diedrichsen bygger bro mellem fortid og nutid, idet hun levendegør fortidens ”breve, sms og selfies”. Hun viser, at menneskets behov for at gøre opmærksom på sig selv og markere terræn ligger i vor natur til alle tider og overalt i verden. Det dokumenterer hun i en fotoserie fra både Lissabon, Oslo, Wien og mange andre steder. Body art og tatoveringer, graffiti og piktogrammer, sko og tøj – vores behov for at sætte tekst, tegn og bogstaver på snart sagt alt kender ingen grænser. Store gnidetryk og små stykker grafik, mærkværdige fotografiske sammensætninger og objektfund dokumenterer dette evige behov og levendegør historien. Monumentet får her en ny betydning. Der er i Ulla Diedrichsens kunst ingen løftede pegefingre, kunstneren holder et spejl op og viser os, at vi gør, som vi gør. Hun er voyeur, og vi er hendes levende billeder. Her er både poesi, humor og gys.

Udstillingen JEG-VAR-HER. Skriftbilleder af Ulla Diedrichsen kan ses på Ribe Kunstmuseum 25.9.2021-20.2.2022