Pressemeddelelse december 2018

2019 på Ribe Kunstmuseum

2019 bliver på Ribe Kunstmuseum et ganske begivenhedsrigt år:

Årets første udstilling åbner 2. februar og handler om skagensmaleren Michael Ancher og hans kvindeskildringer, og det betyder samtidig, at Barnedåbsbilledet kommer hjem igen. Herpå følger en udstilling fra d. 17.maj om maleren Kristian Zahrtmann set fra et ’queer’-perspektiv på førstesalen samt en udstilling om den indtil nu ukendte skagensmaler Johannes Wilhjelm i underetagen. Til efteråret glæder vi os til at byde 56 af Edvard Munchs store og farvestrålende træsnit velkommen på førstesalen. Herudover har Verdensballetten igen i år lagt billet ind på en forestilling i museumshaven d.12.juli, og der kan allerede nu sikres en plads på verdensballetten.dk.

For at kunne gennemføre og opretholde dette aktivitetsniveau ser vi os nødsaget til at hæve prisen på entrébilletten. Prisstigningen skal samtidig ses som et værktøj til at kompensere for nedskæringer på offentlige tilskud til museet. Billetprisen stiger fra 75 kr. til 80 kr.
Dog vil prisen for årskort forblive det samme, og set i lyset af de højere entrépriser, vil det blive ekstra fordelagtigt. Med et årskort får du fri adgang til museet i hele 2019 for 200 kr., og hvis du vil have mulighed for at tage en ven med, koster årskortet 350 kr. Årskortholdere får samtidig rabat på arrangementer samt gratis adgang til nye udvalgte begivenheder, som fx foredrag og omvisninger i forbindelse med udstillinger.

Samtidig håber vi, at vi igen i år kan opnå en momskompensation grundet gavedonationer. Sidste år betød gavedonationerne, at museet fik en momskompensation på godt 100.000 kr. Hvis vi kan samle 100 donationer på minimum 200 kr. inden den 31. december 2018, vil vi blive kompenseret. Pengebeløbene bruges desuden til at købe kunstværker for – sidste år resulterede dette i Anna Anchers smukke maleri En mor med et barn i en sollys stue fra 1905.

For yderligere information:
Josephine Nielsen-Bergqvist
jnb@ribekunstmuseum.dk
Tlf: +45 75 42 03 62/ mob: +45 23 66 52 18