Pressemeddelelse februar 2017

Forskning får et stort løft på Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum har modtaget en bevilling fra Ny Carlsbergfondet på i alt 1,5 mio. kr.

Midlerne går til at opslå en treårig postdoc-stilling i projektet ”Det lokale kunstmuseum: forankring, formidling og fortælling”. Forskningsprojektet bliver til i samarbejde med Det Informationsvidenskabelige Akademi på Københavns Universitet, hvilket sikrer et forskningsprojekt i international særklasse.

Dagmar Warming, direktør for Ribe Kunstmuseum, udtaler: ”Tildelingen fra Ny Carlsbergfondet giver forskningen på Ribe Kunstmuseum et stort løft. Med det kommende forskningsprojekt er museet med på internationalt plan. Ribe Kunstmuseum har arbejdet hårdt og fokuseret på at styrke alle aktiviteter siden genåbningen i 2010. Det kommende forskningsprojekt vil være med til at understøtte den høje kvalitet, vi bestræber i at formidle kulturarven til alle. Uden den helt nødvendige støtte fra private fonde som Ny Carlsbergfondet kunne et mindre museum som vores aldrig leve op til forpligtelsen om at forske i dansk kunst og kultur på højt niveau.”

Den kommende postdoc-stilling skal besættes af en kandidat, der har opnået en ph.d.-grad, og skal resultere i en række skarpe undersøgelser af Ribe Kunstmuseums formidling, branding og tilstedeværelse i både lokalsamfund og videre ud. Resultaterne af undersøgelsen får relevans for det store antal lokale kunstmuseer, der findes i Danmark, Norden og resten af Europa. I sit undersøgelsesområde er projektet derfor en nyskabelse med stor aktualitet.

Det forventes, at den treårige forskningsstilling opslås på Københavns Universitet til besættelse i første halvår af 2017.

Se stillingsopslaget her.

For yderligere information kontakt venligst:
Museumsinspektør Rasmus Kjærboe
+45 23 62 52 20
rkj@ribekunstmuseum.dk

Læs mere om Ny Carlsbergfondet her .