Pressemeddelelse 23.oktober 2020

HØJT TIL LOFTET: LYSENDE BLÅ SKILDRING AF VADEHAVET BLIVER RIBE SAMLINGENS NYESTE MEDLEM

Ribe Kunstmuseum har med generøs støtte fra Slots – og Kulturstyrelsen samt fra museets gavegivere kunne erhverve et storslået maleri af den danske maler Ulrik Møller (f.1962). Parti fra Vadehavet (Ribe) er en vægtig tilføjelse til museets samling af motiver fra Ribeområdet.

Ulrik Møller, "Parti fra Vadehavet (Ribe)", 2020. Ribe Kunstmuseum
Ulrik Møller, "Parti fra Vadehavet (Ribe)", 2020. Ribe Kunstmuseum

RIBE SET FRA MARSKEN
Parti fra Vadehavet (Ribe) blev skabt til sommerens soloudstilling med Ulrik Møller på Ribe Kunstmuseum. Har man oplevet Ribe Marsken vil man kunne genkende billedet af den store, ja nærmest uendelige, himmel. I midten helt bagerst skimtes et kirketårn. Ribe Domkirke kan ses langvejs fra, for der er ingen bakker til at skygge for den, og den fungerer som fikspunkt i det flade landskab.

PASSER IND PÅ RIBE KUNSTMUSEUM
Ribe Kunstmuseum har en lang tradition for at erhverve værker med Vadehavet og marsken som omdrejningspunkt, en tradition som vi er stolte af at kunne holde i hævd med Parti fra Vadehavet (Ribe). Ulrik Møllers motivverden i form af søstykker, kystlandskaber og landsbymiljøer kan ses som en direkte efterkommer af guldaldermalerne, men også af de mere moderne malere som L.A. Ring, P.S. Krøyer og V. Hammershøi. Derfor fører han på sirlig vis traditionen videre, men passer samtidig ind i Ribe Samlingen, hvor man nu kan nærstudere landskabsmaleriets væsen og teknik gennem tiderne.

MERE INFORMATION
For yderligere information om erhvervelserne, kontakt direktør Dagmar Warming på dw@ribekunstmuseum.dk tlf. 20617062