Pressemeddelelse november 2021

Museumsleder fra Viborg bliver ny direktør for Ribe Kunstmuseum

Bestyrelsen for Ribe Kunstmuseum kan nu sætte navn på, hvem der fremover kommer til at lede Ribe Kunstmuseum.

Foto: Morten Dueholm
Foto: Morten Dueholm

Den nye direktør for Ribe Kunstmuseum bliver den 48-årige Anne-Mette Villumsen. Anne-Mette Villumsen har siden 2010 været museumsleder for Skovgaard Museet i Viborg. Den nye direktør starter 1. januar 2022.

Ud af et felt på flere kvalificerede kandidater har bestyrelsen valgt Anne-Mette Villumsen. Villumsen er mag.art. i kunsthistorie og har de sidste 11 år på dygtig vis ledet og udviklet Skovgaard Museet i Viborg til i dag at være et meget synligt museum, ikke blot i Viborg men også nationalt. Ribe Kunstmuseum og Skovgaard Museet har gennem årene samarbejdet om flere udstillinger, senest den store udstilling om guldaldermaleren Wilhelm Marstrand, som blev vist på Ribe Kunstmuseum hen over sommeren.

Bestyrelsen er meget glad for, at Anne-Mette Villumsen har sagt ja til at blive direktør for Ribe Kunstmuseum og løfte arven efter Dagmar Warming, der har valgt at gå pension efter at have været en succesfuld direktør for Ribe Kunstmuseum siden 2007.

Bestyrelsesformand Jens Henriksen udtaler, ”Anne-Mette Villumsen er en særdeles kvalificeret og kompetent person, og bestyrelsen ser frem til det kommende samarbejde, hvor opgaven er at lede det fortsætte udviklingsarbejde, der lokalt, nationalt og internationalt skal styrke Ribe Kunstmuseums rolle som et væsentligt og meget anerkendt kunstmuseum.”.

Anne-Mette Villumsen udtaler, ”Jeg ser frem til at fortsætte Dagmar Warmings forbilledlige indsats for Ribe Kunstmuseum og sikre, at museet fortsætter den positive udvikling. Jeg planlægger at flytte til Ribe og glæder mig til at lære Danmarks ældste by bedre at kende.”

Eventuelle spørgsmål kan rettes til formand Jens Henriksen. Mail jens.r.henriksen@jubii.dk eller tlf 23261985.