Pressemeddelelse september 2017

Ny forsker til Ribe Kunstmuseum

Ribe Kunstmuseum byder velkommen til Maja Rudloff, en forsker med international profil.

I de næste tre år deler hun sin tid mellem Københavns Universitet og museet. Dagmar Warming, museets direktør, udtaler:

Vi er glade over og stolte af at kunne begynde det omfattende forskningsprojekt ’Det lokale kunstmuseum: forankring, formidling og fortælling’. Maja Rudloffs internationale profil som medieforsker og kunsthistoriker er den helt rigtige for samarbejdet mellem vores museum og Københavns Universitet. Vi ser frem til, at projektet vil belyse styrker, udfordringer og muligheder for et dynamisk og lokalt forankret kunstmuseum som vores.

Det treårige projekt er resultatet af en bevilling tidligere på året fra Ny Carlsbergfondet på i alt 1,5 mio. kr. Efter en grundig bedømmelses- og ansættelsesproces er Maja Rudloff nu ansat som postdoc ved Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) på Københavns Universitet. Hun vil under projektet arbejde ved universitetet og i perioder i Ribe.

Forskningsprojektet skal resultere i en række skarpe undersøgelser af Ribe Kunstmuseums formidling, branding og tilstedeværelse i både lokalsamfund og videre ud. Resultaterne af undersøgelsen får relevans for det store antal lokale kunstmuseer, der findes i Danmark, Norden og resten af Europa. I sit undersøgelsesområde er projektet derfor en nyskabelse i international særklasse og med stor aktualitet.

Maja Rudloff er tidligere ansat som adjunkt ved Roskilde Universitet. Hun har en ph.d. fra Syddansk Universitet i Odense i museumsformidling og en kandidatgrad i kunsthistorie fra Københavns Universitet.

Maja Rudloff kan kontaktes for yderligere kommentarer og mulighed for interview på 35 32 13 03 / tkr812@hum.ku.dk

Rasmus Kjærboe, museets forskningsansvarlige inspektør, kan kontaktes for yderligere kommentarer på 23 69 52 20 / rkj@ribekunstmuseum.dk

Maja Rudloff, nyansat forsker ved Ribe Kunstmuseum og Københavns Universitet
Maja Rudloff, nyansat forsker ved Ribe Kunstmuseum og Københavns Universitet