Pressemeddelelse december 2016

Nye samlingspublikationer

I anledning af Ribe Kunstmuseums 125-års jubilæum udgiver museet tre nye samlingspublikationer på henholdsvis dansk, engelsk og tysk.

Ribe Kunstmuseums nye samlingspublikation på dansk sætter fokus på de mange historier, der knytter sig til et af Danmarks ældste kunstmuseer, ligesom der præsenteres nye vinkler på den enestående samling af dansk kunst fra 1750-1950, som befinder sig på museet. Museets direktør, Dagmar Warming, tager læserne med på en tur gennem en række spændende historier for at give en større forståelse for den samling, som i dag er grundlaget for museet, dets status og virke. De øvrige forfattere er tidligere formand for Ny Carlsbergfondet Hans Edvard Nørregård-Nielsen, direktør for Den Hirschsprungske Samling Gertrud Oelsner, Ribe Kunstmuseums tre inspektører Rasmus Kjærboe, Josephine Nielsen-Bergqvist og Anette Lindbøg Karlsen samt stud.mag. Michael Sebastian de Teilman Hald. Hver især belyser de markante kunstværker i museets samling og giver en indføring i, hvordan dansk kunsthistorie har udviklet sig gennem 200 år.

Med udgivelsen af den nye samlingspublikation får læserne en ny, spændende og nuanceret præsentation af Ribe Kunstmuseum historie, samling og udvikling. Foruden de fem artikler samt de 27 beskrivelser af udvalgte kunstværker fra museets samling, er publikationen rigt illustreret med gengivelser af kunstværker samt stemningsbilleder fra museets interiør og eksteriør.

Til museets udenlandske gæster udgives to mindre publikationer på henholdsvis engelsk og tysk. Disse er målrettet et publikum, som ikke har forhåndskendskab til dansk kunsthistorie. Forfatterne er dr. Jan Cox fra Universitetet i Leeds og dr. Ulrike Brinkmann fra Leipzig, der hver især giver et personligt indblik i Ribe Kunstmuseums samlings bredde og tyngde.

Alle tre publikationer er støttet af Konsul George Jorck og Hustru Emme Jorck’s Fond, Ny Carlsberg-fondet, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Terkel Jørgensens Legat og Ribe Kunstforening.