Pressemeddelelse maj 2018

RIBE KUNSTMUSEUM VISER 82 VÆRKER FRA ORDRUPGAARD PÅ NY, STOR UDSTILLING

Fra lørdag d. 9.juni viser Ribe Kunstmuseum udstillingen Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år.

I 1918 åbnede forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hans hustru Henny deres hjem for kunstelskere, der her fik muligheden for at møde værker af franske impressionister og danske malere fra guldalder og det moderne gennembrud. I 2018 har Hansens museum således 100 års jubilæum. Jubilæet fejres med en slags omvendt fødselsdagsfest, hvor Ordrupgaards samling kommer ud til gæsten. Udstillingen fortæller historien om en familie af livsnydere og fremsynede samlere, der byggede en villa i skoven til sig selv og deres kunst – og bagefter inviterede offentligheden med på besøg.

Museumsdirektør Dagmar Warming udtaler om Guld og grønne skove:
”På Ribe Kunstmuseum har vi efterhånden en tradition for låneudstillinger - først med Den Hirschsprungske Samling i 2011, så med Skagens Museum i 2012 og 2014 og senest med Faaborg Museum i 2015. I 2018 er det Ordrupgaard, der gæster Ribe Kunstmuseum. Hammershøi, L.A. Ring, Eckersberg, Theodor Phillipsen og Peter Hansen er blot nogle af de mange skatte, der kommer på besøg.”

Udstillingen giver et unikt indblik i Hansens samling ved at vise 82 værker, specielt udvalgt til markere 100året for Ordrupgaards grundlæggelse. Man vil blandt andet kunne opleve ni Hammershøimalerier og 18 malerier skabt af Fynbomalerne. Udover en perlerække af danske kunstnere vil Guld og grønne skove også vise værker af franske malere som Theodore Rousseau og Armand Guillaumin.

Guld og grønne skove kan opleves indtil 23.september. Udstillingen er tilrettelagt i samarbejde med Ordrupgaard.

For yderligere oplysninger og materiale, kontakt venligst:
Museumsinspektør Josephine Nielsen-Bergqvist
Tlf: +45 23 66 52 18/ mail: jnb@ribekunstmuseum.dk

Pressemateriale til udstillingen kan downloades her

Hammershøi, Hvide døre. Strandgade 30. 1899. Ordrupgaard
Hammershøi, Hvide døre. Strandgade 30. 1899. Ordrupgaard