Pressemeddelelse juni 2019

SKAGENS KUNSTMUSEER DEPONERER FIRE VÆRKER PÅ RIBE KUNSTMUSEUM

Nogle har måske allerede bemærket det: Der hænger stadig fire værker tilbage fra forårets store særudstilling med værker af Michael Ancher på Ribe Kunstmuseum.

Disse fire skitser hører til dagligt hjemme i Skagen, men har nu indlogeret sig til for en længere periode i Ribe. Det drejer sig om fire skitser til Michael Anchers store maleri, En Barnedaab, som Skagens Kunstmuseer generøst har langtidsdeponeret på Ribe Kunstmuseum, så skitserne nu også fremover kan ses sammen med det færdige monumentale værk: En Barnedaab. Dette hovedværk af Michael Ancher har siden 1898 tilhørt Ribe Kunstmuseum.

”Det er noget af et scoop, at vi nu kan vise disse skitser til Anchers En Barnedaab. Efter Ancherudstillingen spurgte vi forsigtigt Skagens Kunstmuseer om muligheden for en deponering, og til vores store overraskelse sagde de ja. Det giver meget mening lige præcis for dette maleri at kunne synliggøre Anchers arbejdsproces, da der er ændret i komposition og persongalleri mange gange undervejs. Nu kan vore gæster med egne øjne nærstudere Anchers arbejde med det store værk”, udtaler museumsdirektør Dagmar Warming.

Her ses "En Barnedaab" omkranset af skitser fra Skagens Kunstmuseer. Fire af disse kommer nu til at kunne ses i Ribe i en længere årrække
Her ses "En Barnedaab" omkranset af skitser fra Skagens Kunstmuseer. Fire af disse kommer nu til at kunne ses i Ribe i en længere årrække