Dag- og fritidsinstitutioner

Ribe Kunstmuseum sætter fokus på de mindste børns sansning, idéer og kreativitet gennem forløb, der fokuserer på dialog og oplevelse.

Mit første museumsbesøg

For dag- og fritidsinstitutioner tilbyder Ribe Kunstmuseum læringsforløb, der sætter fokus på, hvad et museum er og på, hvad der gemmer sig af historier og fortællinger i de smukke udstillingssale. Sammen ser vi på nogle af museets værker og går på opdagelse blandt motiver, ting og symboler.

Alle forløb varer ca. 45 min.
Pris: 650 kr.
Alle forløb er tilpasset børnenes alder og behov.

Herunder ser du de forløb, som i øjeblikket ydbydes på museet. Vi kan altid planlægge kortere eller længere forløb efter ønske og behov. Disse planlægges individuelt og skræddersyes til den enkelte stue og/eller hold.

På eventyr gennem kunsten

Med en kuffert under armen tager vi på en skattejagt i museets udstillingssale. Her bruger vi fantastien, når vi ser på ting, man kan se i museets mange og forskellige kunstværker. Sammen snakker om, hvilke historier de fortæller os - både om tiden i gamle dage og om vores tid. Måske kan de inspirere os til helt nye og andre historier?!

Hvis billeder kunne tale

Hvad siger kirugen Chr. Fenger i Martinus Rørbyes billede? Græder den lille baby i Michael Anchers barnedåbsbillede? Og hvad mon de to kaffedrikkende kvinder snakker om i stuen på Viggo Johansens billede? Sammen rejser vi ind i museets kunstværker og bruger fantasien til at gå i dialog med værkernes hovedpersoner.

Hvis du var kunstneren

I samlet flok taler om, hvad kunst er og hvad der gør et kunstværk spændende. Hvis du var kunstneren, hvilke farver ville du så bruge og hvilke motiver ville du synes var sjove at male?