Aktuel udstilling: 09.06.-23.09. 2018

Guld og grønne skove. Ordrupgaard 100 år

2018 markerer 100-året for den private kunstsamling Ordrupgaard.

Forsikringsdirektøren Wilhelm Hansen og hans hustru Henny åbnede i 1918 deres hjem for kunstelskere, der her mødte franske impressionister og danske malere fra guldalder og moderne gennembrud. Jubilæet fejres med en slags omvendt fødselsdagsfest, hvor Ordrupgaards samling kommer ud til gæsten og ikke omvendt.

På Ribe Kunstmuseum har vi efterhånden en tradition for låneudstillinger - først med Den Hirschsprungske Samling i 2011, så med Skagens Museum i 2012 og 2014 og senest med Faaborg Museum i 2015. I 2018 er det Ordrupgaard, der gæster Ribe Kunstmuseum med en udstilling, der for første gang nogensinde viser den udsøgte samling af danske mesterværker uden for København. Kendte malerier af Hammershøi, L.A. Ring, Eckersberg, Theodor Phillipsen og Peter Hansen er blot nogle af de mange skatte, der kommer på besøg.

Udstillingen Guld og grønne skove fortæller historien om en familie af livsnydere og fremsynede samlere, der byggede en villa i skoven til sig selv og deres kunst – og bagefter inviterede offentligheden med på besøg! I dag er Ordrupgaard et levende museum helt i stifterfamiliens ånd.

Med på udstillingen er også Ordrupgaards meget omtalte nyerhvervelser Hvide døre af Vilhelm Hammershøi og Guldsmedeværksted af L.A. Ring samt fornemme værker af franske malere fra 1800-tallet.

Den store låneudstilling er muliggjort af Ordrupgaards omfattende ombygning, der står færdig i 2019.

Guld og grønne skove er tilrettelagt af Ordrupgaard og Ribe Kunstmuseum. Udstillingen er støttet af 15. Juni Fonden samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og sponsoreret af Kulturklubben Ribe.

Vilhelm Hammershøi. Hvide døre. Strandgade 30. (1899). Inv.nr. 414. Fotograf Anders Sune Berg