Danmarks kyster. Fotografier af Janne Klerk

Tidligere udstilling: 08.09.2017 – 07.01.2018

Fotografen Janne Klerk har fanget Danmarks vidtstrakte kyster med sit kamera. Med sine værker har hun skabt en smuk fotografisk fortælling om overgangene mellem land og vand.

De mange år som fotograf har medført en mangfoldighed af arbejdsopgaver, og de sidste godt 10 år har Janne Klerk gennem forskellige projekter haft fokus på Danmarks kyster. Janne Klerk har gennemtravet Danmark – til lands og til vands – for at se, indfange og beskrive denne del af Danmark for os med ønsket om at realisere ”en ren fotografisk fortælling”, som hun siger.

Særudstillingen fokuserer på den landskabelige del af kystarealet – fra det vilde Vesterhav til de mere skærmede kyster og fjorde, og fotoserien består af dramatiske skildringer af stejle kystskrænter, bl.a. ved Møns Klint, og tunge vinterhimle over frostfyldte vande i dæmpede jordfarver. Men blandt værkerne ses også milde fjordlandskaber med grønne græsser og stille vand - eller vidtstrakte kystpartier med aftendis eller blå himmelpartier med drivende skyer, der spejler sig i vandet under dem.

Udstillingens mange motiver, herunder flere fra vores lokale del af Danmark, minder os om de mange forskellige landskabstyper vi finder og genfinder langs Danmarks lange, lange kystlinje.

Udstillingen er blevet til i samarbejde med Janne Klerk og Fuglsang Kunstmuseum, som viser udstillingen i perioden 19. maj - 27. august 2017.

Download pressemateriale til udstillingen her

Janne Klerk, Møns Klint, 2006
Janne Klerk, Møns Klint, 2006