Tidligere udstilling: 31.01 - 25.05 2015

Martinus Rørbye. Det nære og det fjerne. Under sydlige himmelstrøg

Udstilling om den danske guldaldermaler Martinus Rørbye og hans fascinerende rejser sydpå

Martinus Rørbye, "Udsigt fra Parthenon på Akropolis, Athen. 1844. Statens Museum for Kunst

Den mest rejsende af guldalderens kunstnere var Martinus Rørbye.De fleste guldaldermalere rejste ned gennem Tyskland til Frankrig og Italien. Få kom så langt som til Grækenland, men kun Rørbye nåede helt til Tyrkiet. Rørbye var allerbedst under fjerne himmelstrøg. Han registrerede interiører, klædedragter, mennesker og arkitektur med en etnografs interesse – et ejendommeligt materiale, som han efter hjemkomsten til Danmark anvendte i senere arbejder. Det er denne interessante dokumentation fra Rørbyes rejseliv under fjerne himmelstrøg, som er hovedemnet på Ribe Kunstmuseum.