Pressemeddelelse 8. juni 2023

Ny udstilling med danske jagtmotiver: Det bliver vildt nok!

Stor udstilling med de bedste danske jagtmotiver åbner på Ribe Kunstmuseum 17. juni 2023.

Det kommer til at handle om jagtens fortsat store betydning i vores samfund, og det bliver et overflødighedshorn af kunst, udstoppede dyr, jagtudstyr og jagt-relaterede aktiviteter for store og små. Det bliver vildt nok, lover Ribe Kunstmuseum.

Hent pressebilleder her

Det er jagtens kulturelle og ikke mindst også sociale betydning, som Ribe Kunstmuseum sætter fokus på med udstillingen: Vildt nok. Jagt i dansk kunst. Her vises over 60 gamle og nye kunstværker, og kunsten suppleres af udstoppede dyr, opsatser og interviews med jægere, der fortæller om deres passion for jagt.

Det er ifølge museet meget relevant at zoome ind på jagt her i 2023. Over 220.000 danske mænd og kvinder går hvert år på jagt. Lidt flere går til fodbold og gymnastik, men færre går til f.eks. svømning eller håndbold. Jagt er altså en aktivitet, der samler rigtigt mange danskere. Det er ikke noget nyt, og jagtens store kulturelle betydning i Danmark kan derfor også spores i den danske billedkunst. For kunstnere som Martinus Rørbye, P.S. Krøyer og Svend-Allan Sørensen har på tværs af tid dyrket jagt som motiv: Fra de store herskabsjagter til jægeren alene i skoven med sin jagthund.

Jagt handler om at være sammen
Udstillingen præsenterer jagtmotiver med forskellige fortællinger om kunst, natursyn, dyr og fællesskab, siger museumsdirektør Anne-Mette Villumsen, Ribe Kunstmuseum: - Med udstillingen ønsker vi at vise, hvordan jagten gennem de seneste 200 år er blevet behandlet af kunstnere på mange forskellige måder og i forskellige materialer, siger Anne-Mette Villumsen.

Udstillingen vil belyse skiftende tiders forhold til natur og naturlighed, dyrevelfærd, biodiversitet og bæredygtighed og ikke mindst også de sociale og kulturelle fællesskaber, der traditionelt har knyttet sig til jagten. Dem vil museet også gerne præsentere for publikum, og derfor spiller aktive jægere samt natur- og vildtforvaltere også en central rolle i udstillingen og de mange aktiviteter, der finder sted i løbet af udstillingen. Formålet er at skabe nye diskussioner om jagt og natur i vores tid og fælles oplevelser for gæsterne.

Det største event, en familiefestival med jagt-tema i museumshaven, finder sted i weekenden 26.-27. august 2023. Alle aktiviteter kan ses på www.ribekunstmuseum.dk

Udstillingen Vildt nok. Jagtmotiver i dansk kunst varer til 10. september 2023, hvorefter den vises på Fuglsang Kunstmuseum, så Faaborg Museum og slutteligt Skovgaard Museet. Der udgives katalog til udstillingen med bidrag af blandt andre forfatter og bioetiker Micky Gjerris, antropolog Cecilie Rubow og kunsthistoriker Tine Nielsen Fabienke.

Kontaktinformation
Museumsinspektør Simone Lind Rasmussen, tlf. 23 69 52 82
Museumsdirektør Anne-Mette Villumsen, tlf. 23 69 52 20