Gør en stor forskel for et lille kunstmuseum

Støt Ribe Kunstmuseum og giv mindst 200 kr. til vores særlige gavefond. Beløbet kan trækkes fra i skat.

Hvert år modtager vores gavefond betydelige bidrag fra generøse givere. Gavefonden bidrager til, at vi kan styrke og formidle museets samling.
I 2021 erhvervede museet f.eks. L.A. Ring-værket "Sommerdag på Enø" med midler fra bl.a. gavefonden.

Når mindst 100 personer giver mindst 200 kr. i gave til museet, får museet en momskompensation på godt 100.000 kr. Et betragteligt bidrag til museets økonomi.

Vi håber, at gode venner af museet igen i år vil bidrage ved senest 31. december at indbetale mindst 200 kr. til museets gavekonto (3203 10382475) eller via mobilepay på 500876. Husk at oplyse navn i kommentarfeltet.

Skriver du også CPR-nr. ved indbetalingen, indberettes beløbet til Skat, så det bliver fratrukket på selvangivelsen. Ønsker du udelukkende at indbetale et støttebeløb, dvs. uden at få skattefradrag, skal du ikke oplyse dit CPR-nr. Så snart indberetningen er afviklet, og ikke længere er nødvendig for at opfylde bogføringskrav eller andre lovkrav, slettes oplysninger fra vores system.

I håb om, at mindst 100 personer vil støtte kunstmuseet på denne måde, takkes på forhånd for bidragene.

L.A.Ring. "Sommerdag på Enø. En mark med modent korn i forgrunden", 1913.
L.A.Ring. "Sommerdag på Enø. En mark med modent korn i forgrunden", 1913.

Kompensationsordningen

Gavefonden indgår en statslig momskompensationsordning, som betyder, at kulturinstitutioner kan få mere moms tilbageført.
De almindelige momsregler refunderer 16-18 % af de 25%, som betales i moms. Med momskompensationsordningen kan museet få det meste af den resterende moms tilbage, hvis altså 100 personer bidrager med mindst 200 kr.