Tidligere udsitlling: 4.7. 2020 - 13.9. 2020

Ulrik Møller. HAPPY TOGETHER

Ulrik Møller (f. 1962) er landskabsmaler. Især det fynske landskab, for det er hans. Der er han vokset op, og der har han lige siden haft sin base på trods af, at han siden 2001 har boet og arbejdet i Berlin.

Ulrik Møller: "Havstykke med pæl", 2017. Privateje.
Ulrik Møller: "Havstykke med pæl", 2017. Privateje.

At være kunstmaler i ordets traditionelle forstand og oven i købet male olie på lærred, var i 90´erne og er stadig ikke det mest gængse i billedkunstens verden. Det er en svær disciplin, som få mestrer i dag. Men Ulrik Møller kan og det på trods af, at han ikke er uddannet fra akademiet, men må betragtes som autodidakt som maler. Med sin teknik og med den foretrukne motivverden i form af søstykker, kystlandskaber og landsbymiljøer kan han ses som en direkte efterkommer af guldaldermalerne, men også af de mere moderne malere som L.A. Ring, P.S. Krøyer og Vilhelm Hammershøi.

Foruden olie på lærred arbejder Ulrik Møller med filmmediet og med kobbertryk. Det sidste vises der også eksempler på i udstillingen.
Værket Parti fra Vadehavet (Ribe) er malet i forbindelse med udstillingen her på Ribe Kunstmuseum.

Til udstillingen er udgivet en publikation med gengivelse af mange af de viste værker og med artikler af cand.mag. Anette Lindbøg Karlsen og prof. ph.d. Anders Ehlers Dam. Publikationen kan købes her

Ulrik Møller. Happy Together rejser efter visningen i Ribe videre til Vendsyssel Kunstmuseum og Faaborg Museum